Schiphol.nl   •   Contact

Financiële verslaglegging

Prijswinnaar 2012 in de categorie niet-beursgenoteerd

Home Stakeholders Engagement Schiphol leren kennen

Schiphol leren kennen

Schiphol onderneemt verschillende activiteiten die de wereld van de luchthaven dichter bij de mensen in de omgeving en andere belangstellenden brengen. We beogen zo over te brengen hoe onze luchthaven functioneert. Het versterkt de band met de regio. Bezoek onze website om meer te lezen over het spotten van vliegtuigen, fietsroutes en informatie voor werkstukken.

Schiphol Burendagen

In september 2012 zijn de Schiphol Burendagen begonnen. Eens per maand brengen 45 'buren' uit de omgeving van Schiphol een bezoek aan de luchthaven. Zij krijgen in een speciaal programma een kijkje achter de schermen, zoals een blusoefening van de brandweer. Ze zien ook de vliegtuigen en het landingsterrein van zeer dichtbij. De animo vanuit de omgeving voor deze dagen was enorm, en de reacties achteraf waren zeer positief.

Ook geïnteresseerden die verder weg wonen, kunnen Schiphol beter leren kennen. In 2012 zag de Behind the Scenes-bustour het licht, een attractie die erg succesvol blijkt te zijn. Het motto: 'Beleef Schiphol van heel dichtbij!' De bussen rijden op woensdag tot en met zondag vier keer per dag; tickets zijn online te boeken.

Lespakket

In 2012 heeft Schiphol in samenwerking met de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol en Rotterdam Airport een pilot uitgevoerd met een lespakket. Het lespakket over Schiphol is gemaakt voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de directe omgeving van de luchthaven. Met Schiphol als thema worden verschillende vaardigheden zoals rekenen, taalvaardigheid en wereldoriëntatie op een creatieve manier gecombineerd. Kinderen leren dat de luchthaven niet alleen een vertrekpunt is voor je zomervakantie. Ze leren ook over duurzaamheid, werken op de luchthaven, en over Schiphol als doorvoerhaven van allerlei goederen. De ervaringen van de deelnemende scholen met het lespakket waren zeer positief. Daarom is besloten het lespakket de komende jaren uit te geven voor een groter aantal scholen in de omgeving van de luchthaven.