Schiphol.nl   •   Contact

Home Resultaten Excellent Visit Value Waardering Awards

Schiphol 'beste luchthaven van Europa'

Schiphol heeft in 2012 opnieuw belangrijke prijzen gewonnen.

Aviation

Voor het eerst is Amsterdam Airport Schiphol in het toonaangevende onderzoek van SKYTRAX verkozen als de beste luchthaven van Europa. Op de wereldranglijst zijn we gestegen van plaats 6 naar plaats 4, en hebben we enkel nog Incheon International Airport (Zuid-Korea), Singapore Changi Airport en Hongkong International Airport voor ons te dulden. We zien deze onderscheiding als een bijzondere blijk van waardering: SKYTRAX heeft twaalf miljoen reizigers om hun mening gevraagd.

Amsterdam Airport Schiphol is bovendien door CAPA, Center for Aviation, uitgeroepen tot International Airport of the Year 2012. Volgens dit onafhankelijke onderzoeksbureau vervult Schiphol een voorbeeldrol in de wereldwijde luchtvaartsector.

Voor het 23ste jaar hebben Britse zakenreizigers Schiphol gekozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie Best Airport in Europe. Voor de achtste keer op rij heeft de Canadese reisindustrie Schiphol uitgeroepen als Top International Airport.

Vracht

Amsterdam Airport Schiphol is voor zijn prestaties op het gebied van vracht meermalen onderscheiden. In 2012 is de luchthaven bij de Asian Freight & Supply Awards (AFSCA) voor de 18de keer uitgeroepen tot Best Airport Europe. Voor de 13de keer zijn we tot Best Cargo Terminal Europe gekroond.

Commerciële activiteiten

Tijdens de tweede editie van de Food and Beverage Conference and Award is café Rembrandt in de prijzen gevallen. De bar op Schiphol Plaza, nabij Aankomst 1, is door een internationale jury verkozen tot beste luchthaven­bar ter wereld. Businesspartner HMSHost en Amsterdam Airport Schiphol werden onderscheiden voor het Best Food and Beverage Concession Program, onder meer vanwege het geïntegreerde en complete horeca-aanbod.

Online

Ook online valt ons waardering ten deel. Moodie International, een van de bekendste business-to-business uitgevers, heeft Amsterdam Airport Schiphol onderscheiden met twee awards: een voor de Best Mobile App en een voor Best Retail Website in de Airport sector. Schiphol is in beide categorieën gekozen uit 160 inzendingen. Amsterdam Airport Schiphol heeft daarnaast een eervolle vermelding gekregen in de categorieën Best use of Social Media Overall, Best Facebook Page en Best Marketing Campaign.