Schiphol.nl   •   Contact

Home Resultaten Excellent Visit Value Securitymaatregelen

Securitymaatregelen

Amsterdam Airport Schiphol voerde per 22 mei 2012, conform Europese wetgeving, de 100%-controle in op goederen en lading die nodig zijn voor de luchthaven­operatie. Deze spullen, die variëren van flesjes water die worden verkocht in de terminal tot materialen voor onderhoud, worden gecontroleerd en verzegeld voordat ze het beveiligd gebied binnenkomen. Om dit te realiseren hebben we in kort tijdsbestek een groot aantal voorzieningen getroffen.

De controle op luchtvaartbenodigdheden (alles wat in een vliegtuig wordt gebruikt) is al enige tijd geleden ingevoerd. De luchtvaartmaatschappijen voeren deze controle zelf uit.

Centrale security

In 2012 hebben we besloten de securitycontrole van passagiers met hun handbagage in het niet-Schengengebied te laten plaatsvinden bij centrale securityfilters en niet meer aan de gates. Om hiervoor ruimte te creëren, bouwen we een extra verdieping op de E-, F- en G-pier en passen we het gebruik van de ruimte in de terminal aan. We veranderen ook de ingangen van de gates op deze pieren, zodat we aankomende transferpassagiers die nog een securitycontrole moeten ondergaan kunnen scheiden van passagiers die al adequaat zijn gecontroleerd. Dat is een essentiële voor­waarde voor het centrale-securityconcept. Dit omvangrijke project zal naar verwachting in 2015 worden afgerond.


Veiligheid op de luchthaven

Schiphol is verantwoordelijk voor de veiligheid op de luchthaven, zowel in de terminal als op het luchthaven­terrein. Een uitgebreide toelichting op de maatregelen die wij nemen en onze prestaties op dit gebied staat onder Sustainable Performance.